Achtergrondafbeelding

Midden-Groningen
in beweging!

Loopbaanplein

Bij gemeente Midden-Groningen creëren we uitdagingen en matchen deze met jouw talenten. Wij willen ervoor zorgen dat je je uitgedaagd, verbonden en verantwoordelijk voelt.

Waarin onderscheidt Midden-Groningen zich:

  • We zijn een organisatie in beweging.
  • We hebben als organisatie te maken met maatschappelijke vraagstukken.
  • We werken samen en delen kennis.
  • De professional en eigen ontwikkeling staan centraal.

In samenwerking met diverse organisatie zoals het A&O fonds, Noorderlink en Studytube willen wij onze medewerkers de mogelijkheid bieden om baas te zijn over eigen loopbaan!

Midden-Groningen maakt gebruik van het online leerplatform Studytube.

Maak gebruik van het volledige aanbod van allerlei trainingen, lezingen, e-learnings van Studytube. Het platform is toegankelijk voor medewerkers met een account van Midden-Groningen.

  • Zoek je een training over samenwerken, omgaan met stress, burgerparticipatie, VCA, BHV of ben je geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling?
  • Werk je met gevaarlijke stoffen of wil je meer weten over werken met Excel365? Wil je klanten aanspreken op ongewenst gedrag en zoek je handvaten?
  • Of spreekt een training schrijven van advies-en beleidsrapporten voor ambtenaren je aan?

Bij Studytube vind je heel veel online trainingen en korte en krachtige micro-learnings die je verder helpen met een groot aantal onderwerpen. In deze YouTube video leggen we dit nog eens uit.

Workshop “Allesuitjezelf.nl” via A&O fonds

Weet jij wat er speelt?

Het werk bij de gemeente verandert, door digitalisering en door nieuwe wet-en regelgeving. Maar ook door hogere eisen van consumenten en burgers. Wat betekent dit voor jouw baan? Ben jij goed op de hoogte?
Vanuit A&O fonds is de workshop alles uit jezelf opgericht. De workshop is toegankelijk voor medewerkers met een account van Midden-Groningen.

Wat houdt allesuitjezelf.nl in?

Allesuitjezelf.nl helpt je om zelf aan het roer te gaan staan bij je eigen loopbaanontwikkeling. Je blijft op de hoogte van ontwikkelingen die jouw werk raken, zoals digitalisering of gevolgen van de nieuwe wet-en regelgeving. Je verkent je eigen kansen: waar ben ik goed in en waar kan ik nog beter in worden? Je gaat zelf aan de slag met online cursussen, webinars en e-books. Er staan inspirerende verhalen van collega’s van andere gemeentelijke organisaties op of je kunt kijken of informeren hoe een loopbaanadviseur of een e-coach jou kan helpen. Meer weten kijk naar onderstaande YouTube video alles uitjezelf.nl in één minuut.

Noorderlink

Wat houdt Noorderlink in?

Noorderlink ondersteunt de organisaties in het onder de aandacht brengen van de urgentie om nu actie te ondernemen, om ervoor te zorgen dat je perspectief houdt op de arbeidsmarkt en geluk blijft houden in je werk. Noorderlink organiseert met regelmaat activiteiten die jou kunnen helpen met je oriëntatie op jouw huidige (werk-) situatie en met het op gang brengen van stappen in je ontwikkeling.

Regelmatig delen wij activiteiten en evenementen via het intranet maar je kunt ook zelf op de website van Noorderlink kijken welke programma’s op de agenda staanen je aanmelden voor interessante evenementen. Onderstaande YouTube video laat ook zien wat Noorderlink inhoudt

Voor dit jaar start Noorderlink per 1 oktober 2020 een nieuwe editie van de Noorderlinkdagen met de thema “De Expeditie van Betekenis”.

Wie op expeditie gaat wil weten voor welke onverwachte situaties je kan komen te staan. Ben je op zoek naar meer zingeving in je werk? Wil je binnen de organisatie meer van betekenis zijn voor elkaar of bijdragen aan het algemeen sociaal maatschappelijk belang? Dan kun je je aanmelden voor deze expeditie!

Je kunt voor meer informatie naar de website van de Noorderlinkdagen.

decoratieve afbeelding: de expeditie van betekenis