Achtergrondafbeelding

Nationaal Programma Groningen

Via Nationaal Programma Groningen (NPG) komt er veel geld vrij voor mooie plannen voor onze gemeente. Het tegengaan van armoede en kansenongelijkheid, toerisme en recreatie, het inzetten op veiligheid en betere woningen … Er is nog veel te doen! NPG biedt ons – en jou - de kans om hier samen met inwoners mee aan de slag te gaan. Wij zoeken collega’s die hierin het verschil willen maken.

Een geweldige kans

‘Hart voor Midden-Groningen’ is het plan waarmee wij als gemeente invulling geven aan NPG. Dit betekent dat er de komende jaren veel geld beschikbaar komt om onze gemeente veiliger, socialer en mooier te maken. We trekken bijvoorbeeld geld uit voor onze jeugd, betere zorg en gelijke kansen voor iedereen. Maar we willen ook de dorpen en de wijken in onze gemeente mooier maken. Dit biedt jou als (toekomstige) collega de kans om veel zaken in onze gemeente te verbeteren.

Een andere manier van werken

Wanneer je bij onze gemeente werkt, krijg je hoe dan ook te maken met dit programma. Het NPG gaat namelijk niet alleen over de projecten die wij doen. Het staat ook voor een nieuwe manier van werken. We bouwen samen met inwoners, ondernemers en organisaties aan onze toekomst. We doen dit ‘gebiedsgericht’. Dit betekent dat wij eerst onderzoeken wat een straat, buurt of gebied nodig heeft. Om daarna te kijken wat er mogelijk is en wie wil en kan meewerken.

Dit verschil maken wij nu al..!

Juist deze aanpak maakt het zo gaaf om te helpen bij het NPG. Je krijgt namelijk volop ruimte om met onze inwoners plannen verder te brengen. Op deze manier kun jij echt een verschil maken. Op dit moment werken er collega’s – van beleid tot het uitvoeren – aan projecten die dit laten zien. Denk aan:

  • Het hulpteam Overschild: een team dat bestaat uit mensen die lastig aan werk kunnen komen. Zij helpen dorpsbewoners met allerlei klusjes. Dankzij dit project kon driekwart van de teamleden terecht bij een nieuwe baan.
  • ‘Dorpsplannen maken’: een project waarin inwoners met onze hulp zelf plannen maken voor de verbetering van hun dorp of wijk.
  • Moeders in Midden-Groningen: hiermee geven we aanstaande moeders in Midden-Groningen een goede start voor hun kinderen
  • Midden-Groningen op de kaart: een project waarbij we nieuwe routes voor wandelaars, fietsers en watersporters ontwikkelen om de kracht en pracht van onze gemeente beter te benutten en zichtbaar te maken.

Alles uit de kast willen halen

Wanneer je binnen onze gemeente aan een NPG-project werkt, dan vraagt dat wel om een andere manier van werken en denken. Daarom zoeken wij collega’s die oog hebben voor wat er speelt in onze samenleving. Om mensen die graag aan de slag willen met een plan. En mensen die alles uit de kast halen om een goed idee verder te brengen. Ook vinden wij het belangrijk dat je iemand bent die goed kan luisteren en samenwerken.

Wil jij het verschil maken?

Vind jij het leuk om mee te bouwen aan de toekomst van Midden-Groningen? Dan is het goed om te weten dat wij binnen onze teams altijd op zoek zijn naar mensen die hun kennis, kunde en ervaring hiervoor willen inzetten

‘Dit project laat zien dat er in onze gemeente veel goede ideeën zijn én een hoop positieve energie. Samen met het NPG-geld dat er is, kunnen wij hier echt iets voor elkaar krijgen!’

Beleidsadviseur Gerda Kamps over het project ‘Midden-Groningen op de kaart’

Lees ook het interview met beleidsadviseur Gerda Kamps.