Achtergrondafbeelding

Nieuws

Meest recente nieuwsartikel

Het succesverhaal van Christiaan de Wolff

Door: Hicran Ogulmus | 1 april 2022 - 11:40
Het succesverhaal van Christiaan de Wolff

"Iedereen is van waarde en heeft waarde"

Christiaan (met de handen in de lucht) Een succesverhaal.

“Ik kijk soms op de klok en dan denk ik jeetje het is alweer twee uur! Anders moest ik vaak de uren tellen”.


Ik ontmoet Christiaan in het Huis van Cultuur, omdat hij van onze klant, onze collega is geworden. Sinds een paar maanden werkt hij als ICT-medewerker bij gemeente Midden-Groningen. “Het werk is echt fantastisch” vertelt Christiaan enthousiast. “Ik doe heel gevarieerd werk, waar ik heel veel verschillende problemen mag oplossen”.
Vroeger werkte Christiaan als technisch helpdeskmedewerker bij een commercieel bedrijf. In het begin had je wel targets, maar had je nog best veel vrijheid. De laatste tijd werd het steeds meer gecontroleerd en gemonitord. “Ik snapte het vanuit hun kant ook wel. Je wilt graag dezelfde dienstverlening bieden en deze op een hoog niveau krijgen.” Toch was het daardoor niet meer zijn plek. Hij had wat spaargeld en besloot ontslag te nemen. “Best spannend, want ik had nog geen andere baan of plan.” Uiteindelijk is hij drie jaar lang thuis geweest. “Ik vulde mijn dagen veel met gamen. Als je mij op dat moment had gevraagd of ik gelukkig was, had ik “ja” gezegd. Maar eigenlijk is het geen echt geluk, want als het stopt is de werkelijkheid er weer. Even een pauze is dus goed, maar wacht niet te lang om weer in actie te komen.” Wat hem tegenhield was de angst om weer in een baan terecht te komen die hij niet leuk zou vinden. “Je blijft excuses opvoeren om het maar niet te hoeven doen.”
Toen het einde van zijn spaarpot in zicht kwam, moest hij wel hulp gaan vragen en kwam bij de BWRI terecht. Daar zette hij voorzichtig stapjes richting werk en startte met een online sollicitatietraining. Daarna hielp zijn werkcoach Richard Weyzig hem aan een vrijwilligersbaan in de ICT. “Ik mocht parttime starten en kon zo wennen aan het weer werken. Heel fijn dat ik niet direct vol aan de bak moest.“ Eigenlijk ging het snel al heel goed en mocht hij starten bij de afdeling ICT bij de gemeente op een werkervaringsplaats. Waar hij dus nu een contract heeft gekregen. “Ik had het niet verwacht”, zegt Christiaan, “dat het toch gelukt is daar ben ik heel dankbaar voor.” Tijdens de proefplaatsing deed ik alsof ik al een betaalde werknemer was. Wat zou iemand doen die ervoor betaald wordt, dacht ik dan vaak. Daardoor voelde ik mij meer verantwoordelijk. Ik denk dat dat mij wel geholpen heeft bij het krijgen van de baan. “

Op de foto zie je Christiaan met zijn collega's van de afdeling ICT, Richard Weyzig, Kor Swart. 

Het intervieuw is afgenomen door Marloes Tamminga

Nieuwsartikel delen

Nieuwsarchief

2023 (3) 2022 (4) 2021 (4)