Achtergrondafbeelding

Nieuws

Meest recente nieuwsartikel

Midden-Groningen wil een werkgever zijn voor iedereen

Door: Hicran Ogulmus | 1 december 2021 - 9:28
Midden-Groningen wil een werkgever zijn voor iedereen

.

19 november 2021

 

De gemeente Midden-Groningen wil een werkgever zijn voor iedereen. Waar je vandaan komt, of je een handicap hebt of wat voor seksuele geaardheid, dat maakt niet uit om bij de gemeente te werken. Het college van burgemeester en wethouders is tegen discriminatie en wil het goede voorbeeld zijn. Op deze manier gaan andere werkgevers in Midden-Groningen dat misschien ook doen.

 

De aanleiding hiervoor is dat het Discriminatie Meldpunt Groningen (DMG) zich in het jaarverslag 2020 zorgen maakt over discriminatie op de arbeidsmarkt in het algemeen. Het DMG beveelt aan daar meer aandacht aan te geven.

Als je met discriminatie te maken hebt, kun je contact opnemen met het Discriminatie Meldpunt Groningen (DMG). Dit meldpunt helpt mensen die worden gediscrimineerd. Het meldpunt houdt ook bij wat er in de samenleving gebeurt. De laatste jaren is discriminatie op de arbeidsmarkt een probleem in Groningen, aldus het DMG.

 

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Midden-Groningen is een 'diverse'  gemeente. Er zijn hier bijvoorbeeld veel mensen met een niet-Nederlandse achtergrond. Dat zie je bij ons op de werkvloer nog iets te weinig terug. Dat is jammer, want de gemeente is er voor alle inwoners. Iedereen verdient dezelfde kans op een plek binnen onze organisatie. En verschillen op de werkvloer zorgen voor frisse, nieuwe ideeën. Daarom kiezen wij voor meer diversiteit in onze organisatie.”

 

Werving

De gemeente gaat dit praktisch doen. Bij het werven van nieuwe medewerkers maakt de gemeente duidelijk open te staan voor iedereen. Ook kijkt de gemeente hoe de openstaande vacatures het best onder de aandacht gebracht kunnen worden bij werkzoekenden. Ten slotte gaat Midden-Groningen de eigen organisatie bewust maken van de voordelen van diversiteit. Divers samengestelde teams werken vaak beter. En daar hebben alle inwoners van de gemeente iets aan. Op de website werken bij de gemeente Midden-Groningen staat meer informatie. 

Inwoners die te maken hebben met discriminatie kunnen de hulp inroepen van het Discriminatie Meldpunt Groningen. Meer informatie is te vinden op  de website van discriminatiemeldpunt  of telefonisch via het nummer 050-5498702.

 

Nieuwsartikel delen

Overig nieuws uit 2021

HR infopunt
24 maart 2021 - 14:59